🛴


Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás rollerekreRoller tulajdonosként bizonyára hallottad a híreket, hogy 2024. május 9-én kihirdetésre került a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (KGFB) szóló 2009. évi LXII. törvény módosítása, melyben rendelkeztek bizonyos mikromobilitási járművek, pl. egyes elektromos rollerek felelősségbiztosítási kötelezettségéről. Szeretnénk most útmutatást nyújtani ebben a témában, az alábbiakban összefoglaltuk a főbb tudnivalókat.


Az új szabályozás azon elektromos rollereket érinti, amelynek legnagyobb tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy legnagyobb sajáttömege meghaladja a 25 kg-t és legnagyobb tervezési sebessége a 14 km/h-t. Amennyiben ilyen rollert használsz, akkor arra 2024. július 16-tól már KGFB biztosítással kell rendelkezned.


Felhívjuk figyelmed, hogy a hello Bringás felelősségbiztosítás nem helyettesíti a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, azonban a KGFB törvény hatálya alá nem tartozó rollerekre és kerékpárokra továbbra is igénybe veheted a hello Bringás felelősségbiztosítást.

A KGFB törvény mikromobilitási eszközöket érintő változásairól bővebben letölthető tájékoztatónk segítségével is informálódhatsz. Amennyiben kérdésed merül fel a témával kapcsolatban, keresd fel GYIK oldalunkat, vagy írj nekünk e-mailt, a hello@hello.hu címre.