Ezeket jó, ha tudod a lakásbiztosítás váltásról

Van már lakásbiztosításod, de szívesen váltanál a hello Otthon lakásbiztosításra? Az alábbiakban az ehhez szükséges információkat szedtük össze.

A lakásbiztosítás általában határozatlan időtartamra jön létre, és az érdekmúlást kivéve (ingatlan eladás, bérleti szerződés felmondás) a legtöbb lakásbiztosítást évente kétszer lehet megszüntetni az alábbi módok egyikén. 

TIPP! A hello Otthon lakásbiztosítás 30 napos felmondási idővel, a választott díjfizetési gyakoriság szerinti időszak utolsó napjára bármikor felmondható.


Évfordulóra történő felmondás
A szerződés megszüntetését a szerződés évfordulója előtt legalább 30 nappal korábban kell jelezni a biztosító részére. A felmondást írásban szükséges megtenned, megadva a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát, egyértelműen jelezve a felmondási szándékodat. Ehhez egy általunk biztosított formanyomtatványt innen tudsz letölteni.

Márciusi extra felmondási lehetőség

2024-től a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek minden év március hónapban évfordulótól függetlenül, költségmentesen válthatnak biztosítót.

A felmondásnak legkésőbb március 31-ig meg kell érkeznie a jelenlegi biztosítódhoz. A felmondást írásban szükséges megtenned, megadva a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát, egyértelműen jelezve a felmondási szándékod.

Fontos, hogy ha feltételhez kötött a díjkedvezményét vettél igénybe, ami a felmondás miatt nem teljesült maradéktalanul, akkor előfordulhat, hogy a biztosító a kedvezmény teljes vagy részösszegét visszaköveteli.

A lakásbiztosítási szerződésed abban az esetben is újrakötheted, ha az ingatlanod hitelbiztosítéki záradékkal terhelt, ugyanakkor a meglévő hitel adatait az új biztosítási szerződésre is fel kell vezetni és ennek igazolását a bank részére is meg kell küldeni.


A hello Otthon lakásbiztosítást most akár 15% kedvezménnyel* megkötheted, és károdat akár 5 nap alatt** rendezhetjük!


Kérdésed van?

Keresd fel GYIK oldalunkat, ahol rövid és érthető válaszokat találsz a hello Otthon biztosításokat érintő leggyakoribb kérdésekre, vagy írj ügyfélszolgálatunknak a hello@hello.hu címre.

*A 15% kedvezmény összetétele: 10% hűségidő kedvezmény és 5% éves díjfizetési kedvezmény.

**Jogos kár esetén szeretnénk mihamarabb a segítségedre lenni, ezért vállaljuk, hogy a kárkifizetéshez szükséges dokumentumok beérkezését követő 5 munkanapon belül kifizetjük a károdat. Ha ezt mégsem tudjuk teljesíteni, akkor a megítélt szolgáltatási összeget 10%-kal, de maximum 100 ezer forinttal növeljük.

Kérünk, hogy a szerződéskötés előtt ismerd meg részletesen a hello Otthon biztosítási feltételeket is.