Ezeket jó, ha tudod a lakásbiztosítás váltásról

Van már lakásbiztosításod, de szívesen váltanál a hello Otthon lakásbiztosításra? Az alábbiakban az ehhez szükséges információkat szedtük össze.Márciusi extra felmondási lehetőség

2024-től a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek minden év március hónapban évfordulótól függetlenül, költségmentesen válthatnak biztosítót.

A felmondásnak legkésőbb március 31-ig meg kell érkeznie a jelenlegi biztosítódhoz. A március 1-et megelőzően, vagy április 2-át követően beérkező felmondást a biztosítód nem fogadja el. A felmondást írásban szükséges megtenned, megadva a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát, egyértelműen jelezve a felmondási szándékod.

Fontos, hogy ha szerződőként a díjkedvezményért cserébe hűségidőt is vállaltál és a szerződést a hűségidő lejárta előtt felmondod, a korábbi biztosítód akár a hűségkedvezmény (tartamengedmény) teljes összegét visszakövetelheti.

A lakásbiztosítási szerződésed abban az esetben is újrakötheted, ha az ingatlanod hitelbiztosítéki záradékkal terhelt, ugyanakkor a meglévő hitel adatait az új biztosítási szerződésre is fel kell vezetni és ennek igazolását a bank részére is meg kell küldeni.


Évfordulóra történő felmondás

A szerződés megszüntetését a szerződés évfordulója előtt legalább 30 nappal korábban kell jelezni a biztosító részére. A felmondást írásban szükséges megtenned, megadva a szerződő nevét, a biztosított ingatlan címét és a biztosítás kötvényszámát, egyértelműen jelezve a felmondási szándékodat. Írásbeli felmondásnak minősülhet a biztosító ügyfélportálján keresztül indított felmondás, vagy elektronikus kommunikáció megléte esetén az e-mailben küldött nyilatkozat is, de erről kérjük, tájékozódj a jelenlegi biztosítódnál.


A hello Otthon lakásbiztosítást most akár 30% kedvezménnyel* megkötheted, és károdat akár 5 nap alatt** rendezhetjük!Kérdésed van?

Keresd fel GYIK oldalunkat, ahol rövid és érthető válaszokat találsz a hello Otthon biztosításokat érintő leggyakoribb kérdésekre, vagy írj ügyfélszolgálatunknak a hello@hello.hu címre.

*A 30% kedvezmény összetétele: 15% a HELLOOTTHON15 kuponkóddal, 10% hűségidő kedvezmény és 5% éves díjfizetési kedvezmény. A kedvezmények részleteiről weboldalunkon tájékozódhatsz.

**Jogos kár esetén szeretnénk mihamarabb a segítségedre lenni, ezért vállaljuk, hogy a kárkifizetéshez szükséges dokumentumok beérkezését követő 5 munkanapon belül kifizetjük a károdat. Ha ezt mégsem tudjuk teljesíteni, akkor a megítélt szolgáltatási összeget 10%-kal, de maximum 100 ezer forinttal növeljük.

Kérünk, hogy a szerződéskötés előtt ismerd meg részletesen a hello Otthon lakásbiztosítás biztosítási feltételeket is.